Meddelelser fra Søfartsstyrelsen F, Kapitel XI; Særlige bestemmelser for Grønland og Færøerne
Kapitelhæfter
Kapitelhæfte F XI; dateret 1. januar 2001 |
Afsnit A GRØNLAND
Regel 1 Anvendelsesområde for Grønland
1 Foruden de øvrige bestemmelser i dette regelværk finder dette kapitels afsnit A anvendelse på fartøjer hjemmehørende på Grønland.
2 Fartsområder for fartøjer omfattet af disse bestemmelser hjemmehørende på Grønland fastsættes individuelt, idet nedennævnte principper anvendes.
.1 Åbne fartøjer kan tildeles et fartsområde inden for fartsområde F2.
.2 Lukkede fartøjer kan tildeles et fartsområde, som er sikkerhedsmæssigt forsvarligt under hensyn til fartøjet størrelse, byggemåde og konstruktion.
.2.1 Lukkede fartøjer med en længde op til 10 m kan normalt tildeles fartsområde inden for F3.
.2.2 Lukkede fartøjer med en længde over 10 m kan normalt tildeles fartsområde inden for F4.
.3Lukkede fartøjer med en længde over 15 m kan kun i særlige tilfælde og kun efter en konkret vurdering tildeles fartsområde inden for hele F5.
.4 For områderne ved bygderne under Qaanaaq, Ittoqqortoormiit og Tasiilaq tildeles fartsområderne individuelt og efter en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde.
3 "Fartsområde F1" er fjordsejlads, det vil sige fart inden for de yderste skær (Basislinien).
4 "Fartsområde F2" er lokalfart ved Grønland inden for 3 sømil af de yderste skær (Basislinien) i området Prins Christianssund på Østkysten til Kullorsuag (Djævelens Tommelfinger) nord for Upernavik.
5 "Fartsområde F3" er lokalfart ved Grønland inden for 12 sømil af de yderste skær (Basislinien) i området Kap Cort Adeler på Østkysten til Kullorsuag (Djævelens Tommelfinger) nord for Upernavik.
6 "Fartsområde F4" er lokalfart ved Grønland inden for 30 sømil af de yderste skær (Basislinien) i området Kap Cort Adeler på Østkysten til Kullorsuag (Djævelens Tommelfinger) nord for Upernavik.
7 "Fartsområde F5" er fart ved Grønland inden for 100 sømil af de yderste skær (Basislinien) i området Kap Cort Adeler på Østkysten til Kullorsuag (Djævelens Tommelfinger) ved Upernavik.
Regel 2 Særlige regler for Grønland
1 For alle erhvervsfartøjer hjemmehørende på Grønland omfattet af dette regelværk benyttes Længden "L1" således, som denne længde er defineret i kapitel I, regel 2, stk. 14. Længden "L1" er den længde, der fremgår af fartøjet målebrev.1)
2 Konsulentformidlingen for erhvervslivet under landstyreområdet for fiskeri og industri (KIS)s vejledning for hydraulikanlæg kan anvendes i stedet for bestemmelserne i kapitel IV, regel 13.
3 Indbyggede tanke af GRP må ikke anvendes til brændselsolie. Hvor løse GRP tanke anvendes til brændselsolie, skal disse udføres i overensstemmelse med regel 7 stk. 3 i kapitel IV.
4 Udluftningsarrangementer for brændselsolietanke skal udføres således, at der ikke kan opstå vakuum i brændselsolietanken som følge af tilisning af udluftningsrøret.
5 Kølesystemer for indenbords maskineri må kun udføres med ferskvandskøling, bortset fra køling af maskineri i træskibe.
6 Alle fartøjer skal medføre den i kapitel VII, regel 3 foreskrevne redningsdragt.
7 I stedet for den i kapitel VII foreskrevne redningsflåde kan fartøjer med fartsområderne F2 og F3 medføre en slæbejolle, der kan optage alle om bord. Slæbejollen skal være udrustet med fuldt sæt årer og åregafler, et øsekar eller en pøs og 3 håndblus.
8 Den i kapitel X, regel 4 foreskrevne seneste udgave af Fiskeriårbogen kan erstattes af seneste udgave af Grønlands Fiskerihåndbog.
9 Følgende regler finder ikke anvendelse på Grønland:
Kapitel I regel 1 stk. 7, regel 2 stk. 13, 15 og stk. 42 - 47,
Kapitel VII regel 5 stk. 4 og 5.
Regel 3 Radiokommunikation
1 Kapitel IX om radiokommunikation træder først i kraft efter nærmere forhandling med Grønlands hjemmestyre.
Afsnit B FÆRØERNE
Regel 1 Anvendelsesområde for Færøerne
1 Foruden de øvrige bestemmelser i dette regelværk finder dette kapitels afsnit B anvendelse på fartøjer hjemmehørende på Færøerne.
2 Fartsområder for fartøjer omfattet af disse bestemmelser hjemmehørende på Færøerne fastsættes individuelt, idet nedennævnte principper anvendes.
.1 Åbne fartøjer kan tildeles et fartsområde inden for fartsområderne F1 og F2.
.2 Lukkede fartøjer kan tildeles et fartsområde, som er sikkerhedsmæssigt forsvarligt under hensyn til fartøjet størrelse, byggemåde og konstruktion.
.3 Lukkede fartøjer med en længde op til 10 m kan normalt tildeles fartsområde inden for F3.
.4 Lukkede fartøjer med en længde op til 15 m kan normalt tildeles fartsområde inden for F4.
. 5 Lukkede fartøjer med en længde på mere end 15 m kan normalt tildeles fartsområde inden for F5.
3 "Fartsområde F1" er fart inden for 2 sømil fra basislinien2)
4 "Fartsområde F2" er fart inden for 15 sømil fra basislinien
5 "Fartsområde F3" er fart inden for 30 sømil fra basislinien
6 "Fartsområde F4" er fart inden for 60 sømil fra basislinien, i tiden 1. april til 30. september 90 sømil fra basislinien.
7 "Fartsområde F5" er fart inden for 120 sømil fra basislinien, i tiden 1. april til 30. september fart ved Island og Skotland.
Regel 2 Særlige regler for Færøerne
1 For alle erhvervsfartøjer hjemmehørende på Færøerne omfattet af dette regelværk benyttes Længden "L1" således, som den denne længde er defineret i kapitel I, regel 2, stk. 14. Længden "L1" er den længde, der fremgår af fartøjet målebrev.3)
2 Alle fartøjer med fartstilladelse i fartsområderne F2, F3, F4 og F5 skal medføre den i kapitel VII, regel 3 foreskrevne redningsdragt.
3 Alle fartøj skal medføre mindst 3 faldskærmssignaler, der udsender rødt lys. For fartøjer med fartstilladelse i fartsområderne F3, F4 og F5 skal antallet af faldskærmssignaler være mindst 6. Faldskærmssignalerne skal være af en godkendt type og være således placeret, at de er umiddelbart tilgængelige. Deres placering skal være tydeligt markeret. Faldskærmssignalerne skal udskiftes ved første lejlighed efter udløbet af 4 år regnet fra fabrikationsdatoen.
4 Følgende regler finder ikke anvendelse på Færøerne:
Kapitel I regel 1 stk. 7, regel 2 stk. 13, 15 og stk. 42 - 47,
Kapitel VII, regel 6
Regel 3 Radiokommunikation
1 Kapitel IX om radiokommunikation træder først i kraft efter nærmere forhandling med Færøernes landsstyre.
Noter:
1 Jf. Bekendtgørelse nr. 620 af 10. juli 1992 om måling af mindre skibe § 5.
2 Basislinien (grundlinien) er defineret i Anordning nr. 598 af 21. december 1976 om fiskeriterritoriet ved Færøerne.
3 Jf. K. nr. 90 fra 19.06.1990 um uppmáting av skipum undir 24 m til longdar § 4.