lelser fra Søfartsstyrelsen E. Fiskeskibes bygning og udstyr m.v. Kapitel E VII (1) Redningsmidler og –arrangementer, 1. februar 1999

 

KAPITEL VII (1)

Redningsmidler og -arrangementer

 

Afsnit A – Almindelige bestemmelser

 

  Regel 1   Anvendelsesområde

(1)   Dette kapitel finder anvendelse på nye skibe med en længde på 15 m og derover, medmindre andet er anført.

 

(2)   Regel 13 og 14 gælder tillige for eksisterende skibe med en længde på 45 m og derover, idet Administrationen kan udskyde anvendelsen af disse regler indtil 1. februar 1999.

 

 

Regel 2   Definitioner

(1)   »Udsætning ved selvudløsning« er den metode til udsætning af redningsbåde og -flåder, hvorved disse automatisk udløses fra et synkende skib og er klar til brug.

 

(2)   »Udsætning ved frit fald« er den metode til udsætning af en redningsbåd, hvorved båden med den fulde last af personer og udrustning om bord udløses og kan falde ned i søen uden noget middel til at holde igen.

 

(3)   »Oppusteligt redningsmiddel« er et redningsmiddel, hvis opdrift tilvejebringes ved hjælp af ikke-faste, luftfyldte rum, og som normalt holdes uoppustet, indtil det skal bruges.

 

(4)   »Udsætningsanordning eller -arrangement« er et middel, hvorved en redningsbåd og -flåde eller en mand-overbord-båd sikkert overføres fra sin anbragte position til vandet.

 

(5)   »Helt ny type redningsmiddel eller -arrangement« er et redningsmiddel eller -arrangement, der inkorporerer nye træk, som ikke er fuldt ud dækket af dette kapitels bestemmelser, men som giver en tilsvarende eller højere sikkerhedsstandard.

 

(6)   »Mand-overbord-båd« er en båd, der er konstrueret til at redde nødstedte personer og til at assistere redningsbåde og -flåder.

 

(7)   »Retrorefleksivt materiale« er et materiale, der reflekterer i modsat retning en lysstråle, som rettes mod det.

 

(8)   »Redningsfartøj« (Survival craft) er en redningsbåd eller -flåde, der kan holde nødstedte personer i live fra det tidspunkt, hvor skibet forlades.

 

 

Regel 3   Evaluering, afprøvning og godkendelse af redningsmidler og -arrangementer

(1)   Med undtagelse af bestemmelserne i stk. (5) og (6) skal redningsmidler og -arrangementer   foreskrevet i dette kapitel godkendes af Administrationen.

 

(2)   Før Administrationen godkender redningsmidler og -arrangementer, skal den sikre, at sådanne redningsmidler og -arrangementer:

 

(a)   er afprøvede for at fastslå, at de opfylder dette kapitels forskrifter og Kodens i overensstemmelse med organisationens rekommandationer 1)  ; eller

 

(b)   med godt resultat til Administrationens tilfredshed har gennemgået prøver, som i alt væsentligt svarer til de i disse rekommandationer specificerede prøver.

 

(3)   Før Administrationen godkender helt nye typer redningsmidler eller -arrangementer, skal den sikre, at sådanne midler eller arrangementer:

 

(a)   giver sikkerhedsstandarder, der mindst svarer til dette kapitels forskrifter og koden, og at de er blevet evalueret og afprøvet i overensstemmelse med organisationens rekommandationer 2)  ; eller

 

(b)   med godt resultat til Administrationens tilfredshed har gennemgået evaluering og prøver, som i alt væsentligt svarer til disse rekommandationer.

 

 

(3b)   Skibe med en længde på 17 m og derover, men under 24 m skal være udrustet med redningsfartøjer af en sådan samlet kapacitet, at de kan optage 200% af samtlige ombordværende. Der skal fra hver side af skibet kunne udsættes tilstrækkelig mange af disse fartøjer til, at de kan optage samtlige ombordværende.

 

(3c)   Skibe med en længde på 15 m og derover men under 17 m skal være udrustet med redningsfartøjer, som kan optage alle om bord. Er antallet af ombordværende personer mindre end 12, kan den samlede kapacitet, uanset bestemmelsen i stk. (1), udgøres af et enkelt redningsfartøj med tilstrækkelig kapacitet.

 

(4)   De godkendelsesprocedurer, der vedtages af Administrationen, skal også omfatte de betingelser, hvorefter godkendelsen skal fortsætte eller tilbagekaldes.

 

(5)   Før Administrationen accepterer redningsmidler og -arrangementer, der ikke tidligere er godkendt af denne, skal det godtgøres over for Administrationen, at redningsmidlerne og -arrangementerne opfylder dette kapitels forskrifter og koden.

 

(6)   Redningsmidler foreskrevet i dette kapitel, for hvilke der ikke er indeholdt detaljerede specifikationer i Koden, skal være til Administrationens tilfredshed.

 

 

Regel 4   Produktionsprøver

Administrationen skal foreskrive, at redningsmidler underkastes sådanne produktionsprøver, som er nødvendige for at sikre, at redningsmidlerne fremstilles til samme standard som den godkendte prototype.

 

 

 

 

 

Afsnit B - Antal og type

 

Regel 5   Antal og typer af redningsfartøjer og mand-overbord-både

(1)   Alle skibe skal være forsynet med mindst to redningsfartøjer.

 

(2)   Antal, kapacitet og type af redningsfartøjer og mand-overbord-båd i skibe med en længde på 75 m i længde og derover skal opfylde følgende:

 

(a)   der skal forefindes redningsfartøjer med tilstrækkelig samlet kapacitet på hver side af skibet til at optage mindst det totale antal personer om bord. Hvis skibet opfylder inddelingskravene, lækstabilitetskriterierne og kriterier for forøget konstruktiv brandsikring i tillæg til de, der er anført i regel III/14 og kapitel V, og Administrationen finder at en reduktion i antallet af redningsfartøjer og deres kapacitet ikke vil have indflydelse på sikkerheden, kan Administrationen tillade denne reduktion under forudsætning af, at den samlede kapacitet af redningsfartøjer anbragt på hver side af skibet er tilstækkelig til at optage mindst 50% af personerne om bord. I tillæg skal der forefindes redningsflåder til mindst 50% af det totale antal personer om bord; og

 

(b)   der skal forefindes en mand-overbord-båd medmindre skibet er forsynet med en redningsbåd, som opfylder bestemmelserne for en mand-overbord-båd, og som er i stand til at blive ombordtaget efter en redningsoperation.

 

(3)   Skibe med en længde på 45 m og derover, men under 75 m skal opfylde følgende forskrifter:

 

(a)   der skal forefindes redningsfartøjer med tilstrækkelig kapacitet på hver side til at optage mindst det totale antal personer om bord; og

 

(b)   der skal forefindes en mand-overbord-båd, medmindre skibet er forsynet med et passende redningsfartøj, som er i stand til at blive taget om bord efter en redningsoperation.

 

(3a)   Skibe med en længde på 24 m og derover men under 45 m skal være udrustet med følgende:

 

a)   Redningsfartøjer af en sådan samlet kapacitet, at de kan optage 200% af samtlige ombordværende. Der skal fra hver side af skibet kunne udsættes tilstrækkelig mange af disse fartøjer til, at de kan optage samtlige ombordværende.

 

 

b)   En mand over bord‑båd, undtagen hvis administrationen finder det godtgjort, at en sådan ikke er påkrævet i betragtning af skibets størrelse og manøvreevne, rådighed over eftersøgnings‑ og redningsfaciliteter og vejrvarslingssystemer i nærheden samt, at skibets fart er begrænset til områder, hvor der sjældent forekommer hårdt vejr, og bestemte årstider.

 

(3b)   Skibe med en længde på 17 m og derover, men under 24 m skal være udrustet med følgende:

 

a)   Redningsfartøjer af en sådan samlet kapacitet, at de kan optage 200% af samtlige ombordværende. Der skal fra hver side af skibet kunne udsættes tilstrækkelig mange af disse fartøjer til, at de kan optage samtlige ombordværende.

 

b)   Skibe med en længde på 15 m og derover men under 17 m skal være udrustet med redningsfartøjer, som kan optage alle om bord. Er antallet af ombordværende personer mindre end 12 kan den samlede kapacitet, uanset bestemmelsen i stk. (1), udgøres af et enkelt redningsfartøj med tilstrækkelig kapacitet.

 

(4)   I stedet for at opfylde kravene i stk. 2, litra a), stk. 3, litra a), og stk. 3a, litra a), kan skibe medføre en eller flere redningsbåde udsat ved frit fald over skibets agterenden af en sådan samlet kapacitet, at samtlige ombordværende kan optages, og med redningsflåder af tilstrækkelig kapacitet til at optage det samlede antal personer om bord.

 

(5)   Antallet af redningsbåde og mand-overbord-både, som medføres på skibet, skal være tilstrækkeligt til at sikre, at ikke mere end 9 redningsflåder skal assisteres af hver redningsbåd eller redningsflåde, når skibet forlades af det totale antal personer om bord.

 

(6)   Redningsfartøjer og mand-overbord-både skal opfylde bestemmelserne i reglerne 17 til og med 23.

 

 

Regel 6   Antal og typer af redningsfartøjer og mand-overbord-både

(1)   Redningsfartøjer skal:

 

(a)   (i)   vare klar til brug i en nødsituation;

 

(ii)   være i stand til at blive udsat sikkert og hurtigt under de konditioner, som er krævet i regel 32(1)(a); og

 

 

(iii)   være i stand til hurtigt at kunne bringes om bord, hvis de også skal opfylde kravene til en mand-overbord-båd;

 

(b)   være anbragt således at:

 

(i)   vejledningen og føringen af personer på indskibningsdækket ikke vanskeliggøres;

 

(ii)   redningsfartøjernes hurtige betjening ikke vanskeliggøres;

 

(iii)   indskibningen kan finde sted hurtigt og i god orden; og

 

(iv)   den ikke griber ind i anvendelsen af andre redningsfartøjer.

 

(2)   Hvor afstanden fra indskibningsdækket til skibets vandlinie i letteste søgående kondition overstiger 4,5 m, skal redningsfartøjer, undtagen redningsflåder arrangeret, så de flyder fri, hvis skibet synker, være af en type, der udsættes ved david med den fulde last af personer eller være forsynet med et tilsvarende indskibningsarrangement.

 

(3)   Redningsfartøjerne og udsætningsarrangementet skal være i funktionsdygtig stand og klar til øjeblikkelig brug, før skibet forlader havn, og skal hele tiden være sådan, når skibet er i søen.

 

(4)   (a)   Redningsfartøjer skal anbringes til Administrationens tilfredshed.

 

(b)   Enhver redningsbåd skal være fastgjort til et separat sæt davider eller godkendt udsætningsmiddel.

 

(c)   Redningsbåde og redningsflåder skal være anbragt så tæt som muligt ved aptering og tjenesterum, anbragt et egnet sted som sikrer sikker udsætning, med særlig hensyntagen til afstanden fra skibets skrue. Redningsbåde, der skal affires ned ad skibets side skal anbringes med hensyntagen til stærkt udhængende dele af skroget, så det så vidt muligt sikres, at de kan blive udsat ned ad en lige del af skibssiden. Hvis placeret forude, skal de anbringes agten for kollissionsskottet i en beskyttet position, og i sådanne tilfælde skal Administrationen særligt overveje styrken af daviderne.

 

(d)   Metoden, som anvendes til udsætning og ombordtagning af mand-overbord-båden, skal godkendes under hensyntagen til vægten af mand-overbord-båden, inklusive dens udstyr og 50% af antallet af personer, som den er godkendt til at medføre i henhold til regel 23(1)(b) og 23(1)(c), endvidere konstruktionen og størrelsen af mand-overbord-båden og placeringen af dens anbringelsessted over vandlinien med skibet i letteste søgående kondition. Enhver mand-overbord-båd, som er anbragt i en højde af mere end 4,5 m over vandlinien, når skibet er i letteste søgående kondition, skal dog være forsynet med et godkendt udsætnings- og ombordtagningsarrangement.

 

(e)   Udsætnings- og indskibningsudstyr skal opfylde bestemmelserne i regel 32.

 

(f)   (i)   Redningsflåder skal anbringes således, at de er klar i en nødsituation på en sådan måde, at de flyder fri fra deres anbringelsessted, oppuster og brækker fri fra skibet, hvis det synker. Nedfirbare redningsflåder behøver dog ikke flyde fri;

 

(ii)   hvis der benyttes surringer, skal de være forsynet med et automatisk (hydrostatisk) udløsningssystem af en godkendt type.

 

(g)   Administrationen kan acceptere lempelser fra de enkelte bestemmelser i denne regel, hvis den finder det godtgjort at skibets konstruktion og fiskemetoden gør det urimeligt eller umuligt at anvende bestemmelsen, og under forudsætning af, at skibet forsynes med alternative udsætnings- og ombordtagningsmidler, der er egnet til den drift skibet er bestemt til. En Administration som således tillader alternative udsætnings- og ombordtagningsmidler i henhold til dette underafsnit skal informere Organisationen om detaljerne i et sådant arrangement med henblik på rundsendelse til Parterne.

 

 

Regel 7   Indskibning i redningsfartøjerne

Der skal være et passende arrangement til indskibning i redningsfartøjerne. Arrangementet skal inkludere:

 

(a)   mindst en lejder, eller anden godkendt middel, på hver side af skibet som tilvejebringer adgang til redningsfartøjerne når de flyder på vandet undtagen, hvor Administrationen finder, at afstanden fra ombordstigningspunktet til redningsfartøjer på vandet er således, at en lejder er unødvendig;

 

(b)   midler til at belyse anbringelsesstedet for redningsfartøjer og deres udsætningsmidler under klargøringen til udsætning og under selve udsætningen, og også til at belyse vandet i udsætningsområdet indtil udsætningen er overstået, strømforsynet fra nødstrømkilden, som er krævet i regel IV/17;

(c)   midler til at forhindre enhver udledning af vand ind i redningsfartøjerne.

 

 

Regel 8   Redningsveste

(1)   For hver person om bord skal der medføres en redningsvest af godkendt type, som opfylder bestemmelserne i regel 24.

 

(2)   Redningsvestene skal anbringes således, at de er umiddelbart tilgængelige og deres position skal tydelig markeres.

 

 

Regel 9   Redningsdragter og termiske beskyttelsesmidler (TPA)

(1)   Der skal forefindes en redningsdragt der opfylder bestemmelserne i regel 25, for hver person der er udpeget til at bemande mand-overbord-båden.

 

(2)   Skibe, der opfylder bestemmelserne i regel 5(2) og (3) skal medføre redningsdragter, som opfylder bestemmelserne i regel 25 for hver person om bord, der ikke optages i:

 

(a)   redningsbåde; eller

 

(b)   nedfirbare redningsflåder; eller

 

(c)   redningsflåder betjent af ækvivalent godkendte, og som ikke gør det nødvendigt at borde redningsflåden fra vandet.

 

(3)   I tillæg til punkt (2)(a) skal skibet for hver redningsbåd medføre mindst tre redningsdragter, der opfylder bestemmelserne i regel 25.

 

I tillæg til de termiske beskyttelsesmidler (TPA), der er krævet i regel 17(8)(xxxi), skal skibet medføre termiske beskyttelsesmidler (TPA), som opfylder bestemmelserne i regel 26 for personer som optages i redningsbåde og som ikke er tildelt redningsdragter.

 

Disse redningsdragter og termiske beskyttelsesmidler (TPA) behøver ikke at blive krævet, hvis skibet er udstyret med enten helt overdækkede redningsbåde af en sådan samlet kapacitet, at de på hver side kan optage mindst det samlede antal personer om bord, eller en redningsbåd udsat ved frit fald og som kan optage det samlede antal personer om bord.

 

(4)   Kravene i punkterne (2) og (3) ovenfor finder ikke anvendelse på skibe, som hele tiden er beskæftiget under varme himmelstrøj, hvor redningsdragter og termiske beskyttelsesmidler (TPA) efter Administrationens opfattelse ikke er nødvendige.

 

(5)   Redningsdragteren krævet i punkterne (2) og (3) kan anvendes til at opfylde kravene i punkt (1).

 

 

Regel 10   Redningskranse

(1)   Mindst følgende antal redningskranse, som opfylder bestemmelserne i regel 27(1), skal være om bord:

 

(a)   otte redningskranse i skibe med en længde på 75 m og derover;

 

(b)   seks redningskranse i skibe med en længde på 45 m og derover, men under 75 m.

 

(c)   fire redningskranse i skibe med en længde på 17 m og derover, men under 45 m .

 

(d)   to redningskranse i skibe med en længde på under 15 m og derover, men under 17 m.

 

(2)   Mindst halvdelen af antallet af redningskranse der henvises til i punkt (1) skal være forsynet med selvtændende lys, som opfylder bestemmelserne i regel 27(2);

 

(3)   Mindst to af redningskransene i punkt (2) skal være forsynet med selvaktiverende røgsignaler, som opfylder bestemmelserne i regel 27(3), og skal hurtigt kunne udløses fra broen .

 

(4)   Mindst en redningskrans på hver side af skibet skal være forsyet med en med redningsliner, der kan flyde på vandet og opfylder bestemmelserne i regel 27(4) og som i længde ikke er mindre end den største længde af to gange højden, hvori de er anbragt over vandlinien ved letteste søgående kondition, eller 30 m.

 

(5)   Alle redningskranse skal være placeret således at de er umiddelbart tilgængelige for personer om bord og skal altid være i stand til at blive hurtigt løsnet og må ikke være permanent fastgjort på nogen måde.

 

 

Regel 11   Linekastningsapparater

Hvert skib med en længde på 24 m og derover skal medføre et linekastningsapparat af en godkendt type, som opfylder bestemmelserne i regel 28.

 

 

 

Regel 12   Nødsignaler

(1)   Hvert skib skal til Administrationens tilfredshed medføre midler til effektivt afgive nødsignaler dag og nat, inklusive mindst 12 raketfaldskærmssignaler, som opfylder bestemmelserne i regel 29.

 

(2)   Nødsignaler skal være af en godkendt type. De skal være således placeret, at de er umiddelbart tilgængelige og deres placering skal være tydeligt markeret.

 

 

Regel 13   Radioredningsmidler

(1)   Mindst tre bærbare VHF radioanlæg skal forefindes om bord i hvert skib. Sådanne apparater skal opfylde funktionsnormer, som ikke er lavere end de normer, der er vedtaget af IMO 3) . Hvis et bærbart VHF radioanlæg er fast monteret i et redningsfartøj, skal det opfylde funktionsnormer, som ikke er lavere end de normer, der er vedtaget af IMO 4) .

 

(1a)   For skibe med en længde på under 45 m kan antallet af sådanne radioanlæg dog nedsættes til to, hvis det efter administrationens skøn ikke er påkrævet at medføre tre sådanne apparater i betragtning af skibets fartsområde og antallet af personer beskæftiget om bord.

 

(1b)   Skibe med en længde under 24 m behøver ikke at medføre bærbare VHF-radioanlæg.

 

(2)   På eksisterende skibe kan Administrationen indtil 1. februar 1999 acceptere bærbare VHF-radioanlæg, som ikke opfylder Organisationens funktionsnormer, hvis de efter Administrationens skøn er kompatible med godkendte bærbare VHF-radioanlæg.

 

 

Regel 14   Radartranspondere

Mindst en radartransponder skal medføres på hver sin side af skibe på 45 m og derover . Sådanne radartranspondere skal opfylde funktionsnormer, som ikke er lavere end de, der er vedtaget af Organisationen 5) .

 

Radartransponderne 6)  skal opbevares således, at de hurtigt kan anbringes i hvilken som helst redningsfartøj. Som et alternativ kan en radartransponder anbringes i hvert redningsfartøj.

Alle skibe med en længde på under 45 m skal medføre mindst en radartransponder.

 

 

Regel 15   Retro-refleksivt materiale på redningsmidler

Alle redningsfartøjer, mand-overbord-både, redningskranse og redningskranse skal være forsynet med retro-refleksivt materiale i overensstemmelse med Organisationens anbefalinger 7) .

 

 

Regel 16   Beredskab, vedligeholdelse og eftersyn

(1)   Beredskab

 

Inden skibet afsejler fra havn og til enhver tid under rejsen skal alle redningsmidler være i brugbar stand og klar til øjeblikkelig brug.

 

(2)   Vedligeholdelse

 

(a)   Der skal forefindes instruktioner for vedligeholdelse af redningsmidlerne om bord, godkendt af Administrationen, og vedligeholdelse skal udføres i overensstemmelse hermed.

 

(b)   Administrationen kan i stedet for de i stk. (a) foreskrevne instruktioner godkende et vedligeholdelsesprogram, der er udarbejdet for skibet.

 

(3)   Vedligeholdelse af løbere

 

De løbere, der anvendes ved udsætning af redningsbåde, -flåder og mand-overbord-både, skal endevendes med mellemrum af højst 30 måneder og fornys, når dette er nødvendigt på grund af forringelse eller med mellemrum af højst 5 år, alt efter hvad der er tidligst.

 

(4)   Reservedele og reparationsudstyr

 

Der skal forefindes reservedele og reparationsudstyr til redningsmidlerne og disses komponenter, som er udsat for hård slitage eller forbrug, og hvor regelmæssig udskiftning er nødvendig.

(5)   Ugentligt eftersyn

 

Følgende prøver og eftersyn skal foretages hver uge:

 

(a)   alle redningsfartøjer, mand-overbord-både og udsætningsanordninger skal efterses visuelt for at sikre, at de er klar til brug;

 

(b)   alle motorer i redningsbåde og mand-overbord-både skal køres frem og bak i et samlet tidsrum af mindst 3 minutter, såfremt omgivelsestemperaturen ligger over den minimumstemperatur, der er nødvendig for at kunne starte motoren;

 

(c)   hovedalarmsignalsystemet skal afprøves.

 

(6)   Månedlige eftersyn

 

Der skal hver måned foretages eftersyn af redningsmidlerne, herunder redningsbådsudrustningen, idet der gøres brug af den i regel 36.1 foreskrevne kontrolliste for at sikre, at de er komplette og i god stand. En eftersynsrapport skal indføres i tilsynsbogen eller i »instruktionsbog i vedligeholdelse af redningsmidler«.

 

(7)   Eftersyn af oppustelige redningsflåder, oppustelige redningsveste, marine evakueringssystemer og permanent oppustede mand-overbord-både

 

(a)   Alle oppustelige redningsflåder, oppustelige redningsveste og evakueringssliske systemer skal efterses:

 

(i)   med mellemrum af ikke over 12 måneder, dog således at hvor dette ikke er praktisk muligt, kan Administrationen udvide denne periode til 17 måneder;

 

(ii)   på en godkendt servicestation, der er kompetent til at efterse dem, har de for eftersynet nødvendige faciliteter og kun benytter behørigt oplært personale 8) .

 

(8)   Periodiske eftersyn af hydrostatiske udløserapparater

 

(a)   Engangs hydrostatiske udløserapparater skal udskiftes, når datoen for deres gyldighed passeres. Hvis ikke engangs hydrostatiske udløserapparater, så skal de efterses:

 

 

(i)   med mellemrum af ikke over 12 måneder. Dog kan administrationen forlænge dette tidsrum til 17 måneder, hvis det i nogle tilfælde er upraktisk;

 

(ii)   på en servicestation, der er kompetent til at efterse dem, har de for eftersynet nødvendige faciliteter og kun benytter behørigt oplært personale.

 

(9)   I tilfælde af skibe, hvor naturen af fiskeriet kan gøre det vanskeligt at efterleve kravene i (7) og (8), kan Administrationen tillade en forlængelse af serviceintervallerne til 24 måneder, forudsat at Administrationen finder, at sådan udstyr er fremstillet og arrangeret således, at de vil forblive i tilfredsstillende stand indtil næste periodiske serviceeftersyn.

 

Søfartsstyrelsen, den 15. december 1998

 

Officielle noter

 

1) Der henvises til »Recommendation on testing of life-saving appliances«, vedtaget af IMO ved resolution A.689(17), med senere ændringer.

2) Der henvises til »Code of Practice for the Evaluation, Testing and acceptance of Prototype Novel Life-saving Appliances and Arrangements«, vedtaget af IMO ved resolution A. 520(13).

3) Forskriften indeholder bestemmelser, der gennemfører Rådets direktiv nr. 97/70/EF om etablering af harmoniserede sikkerhedsforskrifter for fiskeskib med en længde på 24 meter og derover, EF Tidende 1998 L 34, s. 1.

4) Der henvises til »Performance standards for survival craft two-way VHF radiotelephone apparatus« vedtaget af IMO ved resolution A.809(19) med senere ændringer, annex 1 eller annex 2.

5) Der henvises til »Performance standards for survival craft radar transponders for use in search and rescue operations« vedtaget af IMO ved resolution A.802(19).

6) En af disse kan være den radartransponder som er krævet i regel IX/6(1)(c).

7) Se »Recommendation on the use and fitting of retro-reflective materials on life-saving appliances«, vedtaget af IMO ved resolution A.658(16).

8) Der henvises til »Recommendation on conditions for the approval of servicing stations for inflatable liferafts« vedtaget af IMO ved resolution A.761(18).

FMA
Bókbindaragøta 8, Tórshavn
Tel +298 35 56 00
fma@fma.fo

 

FAS
Bókbindaragøta 8, Tórshavn
Tel +298 35 15 00
fas@fma.fo

Melda til tíðindabræv